top of page
View_from_a_ridge_between_Segla_and_Hest

Opplev fantastiske Senja i sommer

Senja er Norges nest største øy og kalles av mange Norge i miniatyr. Andre kaller Senja eventyrøya. Øya har både dramatiske fjell som stuper rett ned i havet og idylliske skjærgårder og strender. Inne på øya finner en åser og bjørkeskog, små bygder og småbruk. En finner også Ånderdalen nasjonalpark på øya. 

Øya ligger ca. 40 minutter fra Bardufoss og gir muligheter for flotte fjellturer og gode fiskemuligheter. På sommeren har du mulighet til å nyte midnattsolen her, mens det på vinteren er et flott sted å oppleve det magiske nordlyset. 

Tar en turen til øya bør en definitivt huske kamera (eller godt batteri på mobilen) for å kunne forevige den vakre naturen. Her er det mange fotogene steder! Øya tilbyr en rekke aktiviteter og attraksjoner. Nedenfor finner du våre favoritter. 

Ta en tur langs Senjas nasjonale turistvei

Yttersiden av øya har en nydelig nasjonal turistvei.  Langs veien kan en besøke Ersfjordstranda, en flott sandstrand langs den nasjonale turistveien. Stranda har tilrettelagt rasteplass og toalettfasiliteter. 

Topptur til Segla

Turen opp til øyas mest kjente landemerke, fjellet Segla, er en 3-4 timers fjelltur. Turen gir mulighet for en nydelig utsikt fra toppen, men turen er noe krevende på grunn av stigningen mot toppen (en skal opp ca. 630m). 

Kayaking

Besøker du Senja på sommerhalvåret, er en kayak tur absolutt å anbefale. Her kan du padle i krystallklar sjø,  komme tett på et rikt fugleliv, og kanskje møte noen nysgjerrige seler på veien. Nødvendig utstyr kan en leie ved Hamn i Senja. En kan også bestille guidet tur.  

Gå tur i Anderalen Nasjonalpark

Nasjonalparken på øya har flotte turstier, som er perfekt for familien. Parken blir til tider benyttet som beiteområdet til tamrein, så vær obs på å ikke skremme dyr du møter på veien. En litt lengre tur, er dronningstien gjennom parken. Les mer her. 

Dyrøya

En frodig og vakker øy på innersiden av Senja. 

Hagenes Kystfort

Et flott utsiktspunkt hvor en kan nye utsikten mot Andørja og øyriket utenfor Harstad og Senja. 

Topptur til Hesten

En annen populær fjelltur er turen opp til hesten. Dette er en ca. 3-timers topptur som også er noe krevende (her skal en opp 556m). Nydelig utsikt hele turen. En kan også se Segla på turen opp. 

Tungeneset Utsiktspunkt

Ved Tungeneset har det blitt laget en gangvei i tre for å gjøre det lettere å komme ned mot havet. 

Prøv Skrei fra Senja

Besøker du øya anbefaler vi at du prøver lokale delikatesser. Skrei er norsk torsk på sitt beste. Fisken utgjør fortsatt levebrødet til mange fiskere langs den nordnorske kysten, og er et av Norges aller viktigste eksportprodukter

Følg oss på sosiale medier for mer informasjon om vårt nærområde: 

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page