top of page

Bærekraftig turisme

Bevaring av natur, kultur og miljø

Styrking av sosiale verdier

Økonomisk levedyktighet

Vårt mål er et bærekraftig hotell

Vi ønsker å tilrettelegge Bardufoss og Nord-Norge som er bærekraftig reisemål.

 

1. Redusere unødvendig bruk plastikk.

Stort forbruk av engangsplastikk har blitt et stort problem over hele verden. Plastikk skaper store utfordringer for dyreliv både på land og i havet. Hotellet jobber i første omgang med å redusere engangsplastikk vi selv bruker og gir til våre kunder. Vi ønsker også å legge til rette for at både gjester og ansatte i større grad resirkulerer plastikk som er tatt i bruk på hotellet, om det er fra hotellet eller tatt med. 

2. Bruk av miljøvennlige rengjøringsmidler

Vi ønsker kun å bruke rengjøringsmidler som ikke har skadelig effekt på natur og dyreliv. 

 

3. Legge til rette for resirkulering for både ansatte og gjester

Vi følger kommunens retningslinjer for resirkulering, men vi ønsker å bli enda bedre. Målet vårt er å redusere restavfall til minimum, og resirkulere alt som kan resirkuleres. 

 

4. Bruk av fornybar energi

I et land som Norge er vi heldige, hele 98% av energien Norge bruker er fornybar. 

 

5. Redusere unødvendig vannforbruk 

Vi ønsker å redusere unødvendig vannforbruk, og oppmuntrer alle våre kunder som bor hos oss mer enn 1 natt å kun be om nytt håndkle om det er nødvendig. 

6. Redusere matsvinn

Vi jobber aktivt for å redusere matsvinn på hotellet. Under COVID pandemien har vi startet å servere frokosttallerken, noe som har redusert matsvinn betraktelig. 

 

7. Lokal mat

Vi bruker lokale råvarer og matvarer når det er tilgjengelig. Dette reduserer utslipp knyttet til transport. Vi ønsker også å kun ta i bruk kjøtt fra frittgående dyr som har hatt gode liv og økologiske grønnsaker. 

8. Legg kun igjen fotavtrykk i naturen

Besøkende fra hele verden kommer til Norge for å oppleve ren og stille natur.  Naturen er et et av våre fremste kjennetegn og et viktig konkurransefortrinn som vi må ta vare på. Vi har fantastisk natur i Bardufoss og legger til rette for at våre kunder får storflotte naturopplevelser, men kun legger igjen sine fotavtrykk i naturen. 

9. Verdiskapning og sysselsetting

Vi legger til rette for at våre gjester benytter seg av aktivitets og mattilbud i Bardufoss når de besøker. Se hvilke aktiviteter som tilbys i Bardufoss området her. Les her om lokale restauranter og lokal mat. Vi jobber også for å sikre mangfold blant våre ansatte, og et godt arbeidsmiljø. 

Har du forslag på hvordan vi kan bli bedre? Ta kontakt med oss på post@bardufosshotell.no

bottom of page