top of page

Hotellets historie

Da Norge skulle bygges opp igjen etter krigen, ba Oberst Ole Reistad familien Krogstad om å etablere hotell på Bardufoss. Et hotell var nødvendig da Bardufoss Flyplass på denne tiden ble utvidet, og den militære oppbyggingen i området også var stor. Hotellet brant i 1963 og ble bygget opp på nytt i funkisstil. 

 

Bardufoss Hotell har vært et familiedrevet hotell i alle tider, og i 2003 ble familien Kristin og Thorbjørn Nymo eiere av hotellet. Kristin er etterkommer av noen av de de første familiene som etablerte seg som fastboende i Bardufoss området på slutten av 1700 -tallet. Nybyggerne kom etter oppfordring fra Fogd Jens Holmboe som lokket med gratis jord og frodige forhold. 

 

Thorbjørn er fra kjøpmanns familie i Bergen og har drevet ulike bedrifter fra ung alder, samt deltatt i samfunnsutvikling både som en utvikler og som aktiv i politikken (både i Målselv og Oslo). Ekteparet møttes i Oslo, hvor Kristin bodde, og sammen besluttet de å flytte nordover til Bardufoss regionen, for å drive hotell og eiendomsutvikling.

 

Hotellet ledes i dag av Marius S. Nilsen som har kommet tilbake til sine røtter i Bardufoss området etter endt utdannelse i Tromsø. 

 

 

bottom of page