top of page
istind hiking.jpg

Topptur til Istind

Fra hotellet kan du se opp mot Istind. Fjellet er 1489 meter høyt og mellom juli og september kan toppen nås til fots på merket sti. Istind ligger på kommunegrensen mellom Bardu og Målselv kommune, og er for mange det store målet i tursesongen. Turen er noe krevende med over 1400 meter stigning, men utsikten er absolutt på toppen er absolutt verdt det.

Turen starter fra Fjellstadveien i Nedre Bardu. Ta av Fra E6 i Elverumskrysset mot Rundhaug. Kjør over Barduelva og ta til høyre rett etter sving mot Fjellstad.

 

Stien starter ved tydelig parkeringsområde og er skiltet med grønt turskilt. Distansen til topps er mellom 4,5-5 km. I starten vil en går gjennom skogen, hvor stien er tydelig, men bratt. Terrenget blir flatere etterhvert og en kan puste ut litt. 

Ved skoggrensen deler stien seg, og her har du to valg. Stien til venstre gir mulighet for en litt kortere tur til Istindaksla. Stien til høyre tar deg til toppen av Istind. Terrenget blir stedvis grovere mens man stiger opp mot fjellryggen som leder oppover mot toppen. Følg denne ryggen helt til topps. Pass på å følge de røde merkene på stein og fjell for å sikre at man følger stien - slik unngår man de mest eksponerte områdene.

Turen er ca. 8 km t/r og noe avhengig av hvilken fart du har og hvor mange stopp du tar, tar turen ca. 4-6 timer.

Husk å ha med ekstra mat og klær i sekken, og også ha tid til å nyte utsikten på toppen. Du kan fylle drikkeflasken underveis. 

Fin din vei
bottom of page